Снимка: Levski.bg

С първия училищен звънец днес всички първокласници в България получиха като подарък книжката "Разкажи ми за Левски", с което официално стартира кампанията "Левски в училище".

В партньорство с Министерството на образованието ПФК Левски подари произведението за деца в над 65 000 бройки. Творбата, посветена на Апостола на свободата Васил Левски, бе разпространена в училищата из страната и достигна до всеки ученик, стъпващ за първи път в дома на образованието. Така на 15-ти септември децата в първи клас освен учебниците, отнесоха у дома и книжка за живота и делото на великия българин.

"Разкажи ми за Левски" е дело на авторите Ивайло Кючуков и Райчин Генов, които даряват творбата си безвъзмездно за разпространение в училищата. Парите за отпечатването на големия тираж за всички първокласници пък бяха набрани от привържениците на клуба след благотворителен търг, проведен през февруари.

Според думите на авторите книгата не е исторически дневник. Водещото в нея е любовта към Апостола на Свободата, която се предава и на децата. А това именно е и тяхната цел: да се възпита у най-малките чувство на гордост, че са българи.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase