Снимка: архив Bulphoto

Часовете по физическо възпитание няма да се намаляват. Това обяви просветният министър Тодор Танев в присъствието на спортния министър Красен Кралев.

Танев заяви, че личното му желание е те да бъдат увеличени, като се аргументира с това, че българските деца затлъстяват.

По думите му сега няма да има достатъчно време, но догодина ще може те да се увеличат. "Да има здраво поколение зависи единствено от нас", посочи министърът.

Танев отрече твърдения, че намаляването на часове би довело до ограничаване на зрелостниците да кандидатстват в университети в чужбина. Министърът каза, че не е против едно такова решение, но изтъкна, че нашите университети не отстъпват на тези в чужбина.

Когато има рекламни кампании за кандидатстване в чужди университети, ще имаме готовност на подобно място и наблизо да правим кампания на българските университети, допълни той.

Танев даде пример, че университетите с висок рейтинг в Русия се субсидират, а това не се прави у нас, но все пак "ние плуваме на повърхността и добре се задържаме на нея".

Министърът обясни също, че по редица предмети часовете не само не се намаляват, но има увеличение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase