Снимка: БГНЕС

Къро и Таки са били ученици на Мето Илиенски, а после - под ръководството на Георги Илиев. Двамата са влезли заедно в престъпния свят, но сега са във вражда. Това разказа криминалистът Ботьо Ботев.

Според него е нормално да няма много изнесена информация за четворното убийство, а местният журналист, бил в района на мястото, не е казал нищо съществено. Ботев обаче обърна внимание, че на разпространените кадри няма твърде много хора, за разлика от взрива край кортежа край автомобила на главния прокурор.

"Там са само хора, които съществено осъществяват дадената дейност", коментира той.

Това е една от известните фигури още от юношеските си години. Прекалено богата информация има за него в България. Това момче, даже бих могъл да кажа две момчета, които излязоха в престъпния свят с дребни престъпления в Люлин. Тръгнаха по този път с дребни неща - кражби, каза криминалистът. Другото момче е Таки. Започнали с кражби, после с коли, а после са работили под ръководството на известния бос Мето Илиенски.

"Те бяха негови ученици дълго време, приемайте го, че работеха за него, под негово ръководство, придобиваха доста богат опит, познавайки личността на Илиенския", обясни Ботев.

"След Илиенския, даже преди неговото отвличане, те вече бяха под ръководството на Жоро Илиев. Съответно продължиха по този път. След убийството на Жоро Илиев вече бяха придобили опита, имаха връзките", коментира той.

Между двамата приятели възникнаха съществени противоречия, те се разделиха, в момента са в една война бих казал, вражда, обясни той.

Ами е фигура, възникнала покрай Къро и е под него. Той имал съучастие в казино в Свиленград, но всъщност било на Къро. Имал и бизнеси в София, но реалният им собственик отново бил Каменов.

Той е влязъл в прекалено груби неща в наркотрафика. Например случая в "Слатина" - кашоните с банани. Не мислите ли, че това е случаен факт? Банани, които влязоха в негова база, коментира той и припомни за случая с бананите, пълни с наркотици.

"Знаете ли, че Таки имаше обвинение? Не искам да говоря за какво. Скоро беше прекратено от главния прокурор", каза Ботев.

По моя информация има хора замесени в определени бизнес-политически среди, свързани с въпросния Ами, каза още той. Не трябва да се изключва версията Къро да се е замесил в конфликти и в РЮА.

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 1 седмица

Дуелът "Гешев - Къро" завърши с победа на прокуратурата.

26

Анонимен

преди 1 седмица

Конфискувайте всички имоти и фирми в България, малките къровчета да работят честен труд. Намерихте го вече, конфискация на незаконно имущество, придобито по престъпен начин. Това имущество скоро ще изчезне, ще се прехвърли в други офшорки, собствениците пак няма да можете да ги намерите и пак няма да има доказателства. Не заблуждавайте отново населението. Конфискация незабавна. След седмица ще кажете: Ами, всичко е прехвърлено на други лица, които не ги знаем. Адвокатите ще скрият всичко.

25

Анонимен

преди 1 седмица

Всичко се знае, но няма доказателства. Всеки е информиран, но няма свидетели. Службите знаят всичко, но нищо не казват. Никога няма достатъчно доказателства, всяко доказателство е незаконно добито, всеки запис е празни приказки от 1001 нощ.