Снимка: Istock

Колкото повече време прекарваме в социалните мрежи, толкова повече ще забележим как сякаш за някои хора времето просто е спряло да тече. Да изглеждат добре, във форма, тонизирани и свежи – сякаш това отдавна не е привилегия само на младите момичета. Напротив – не липсват и примери за дами, надхвърлили 50-те, които изглеждат невероятно. Ако и вие сте се питали как постигат това, в следващите редове ще ви издадем някои трикове как да изглеждате по-свежи и младолики. Ето ги и тях:

Наистина си дайте почивка

Вероятно сте го чували стотици пъти, но наистина трябва да го осъзнаете. Стресът причинява физически промени в тялото, които могат да ускорят стареенето. В нашето съвремие стресовите фактори (задръстванията, работните ангажименти, крайните срокове, проблеми от финансово естество), могат да доведат до неконтролируеми приливи на адреналин и кортизол, което пък се свързва с повишено кръвно налягане и учестен сърдечен ритъм. Според доктор Хърбърт Бенсън (автор на книгата The Relaxation Responce): 60 до 90 процента от всички посещения при лекари годишно са свързани с тревожност, депресия, обсесивен гняв, враждебност, безсъние, високо кръвно, дори инфаркти – всички те са причинени от стрес.

Наистина трябва да се опитате да прекъснете тази порочна верига на стреса. Можете да направите това като отделяте само 10 минути на ден за някакъв вид медитация – можете да затворите очи и да помечтаете за пътуване, или пък да си повтаряте наум (или на глас) утвърждения или мантри. Опитайте се да се съсредоточите върху дишането си и следете мисълта си.

Движете се повече

Редовните физически упражнения не само ще ви помогнат да сте във форма, да поддържате мускулите и ставите си, да сте в по-добро настроение, но освен това чрез тях мозъкът ви ще работи по-добре. Движението ще направи по-бодро и свежо тялото и ума ви. Според проучване на National Institute of Aging, ходенето само 10 минути на ден може да намали риска от развитието на алцхаймер с цели 40%. Можете да практикувате всякакви спортове, като се стремете те да са поне 3 пъти седмично по 20-30 минути. Разхождайте се сред природата, танцувайте, играйте футбол – правете всичко, което ви кара да се усмихнете и което подобрява настроението ви.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Коментари Напиши коментар

9

опъната кожа

преди 1 седмица

Пускайте се по често по парапета.

8

Анонимен

преди 1 седмица

Кото и да прайш, да те разпъват кат ластика, ЕГН-то си личи братче.

7

Бaй Kypти

преди 1 седмица

A зa вoжaтa, kakви rpижи ca нaй-nogxogящи?