Снимка: архив, БГНЕС

Мексиканските власти са арестували 14-годишно момче с прякор "Ел Чапито" за свързано с наркотици убийство на осем души близо до столицата Мексико, съобщи  федералното министерство за обществена сигурност, предаде Асошиейтед прес.

Твърди се, че момчето се е качило на мотоциклет и е открило огън по семейство в предградието Чималхуакан на столицата. Друг мъж също е арестуван за убийствата от 22 януари, а седем други членове на бандата са задържани по обвинения за наркотици.

По време на нападението, при което са ранени петима възрастни и две деца, жертвите са организирали парти в дома си. Съобщава се, че това е било парти за рожден ден.

Името на момчето не се съобщава, но прякорът му - "Малкият Чапо" - е очевидна препратка към затворения наркобарон Хоакин "Ел Чапо" Гусман.

Мотивът за убийствата не е обявен публично, но наркобанди в Мексико често се занимават с отвличания и поръчкови убийства. Те също така убиват съперници, които продават наркотици на тяхна територия, или хора, които са им дали пари.

Мексико не е чуждо на деца убийци, посочва АП.

През 2010 г. войници задържаха 14-годишно момче с прякор "Ел Пончис". Момчето твърди, че е било отвлечено на 11-годишна възраст и принудено да работи за Картела на Южния Пасифик, клон на разцепената банда на Белтран Лейва, и че е участвало в поне четири обезглавявания.

След ареста си момчето, което властите идентифицират само с първото му име Едгар, разказва пред репортери, че е било упоено и заплашвано, за да извърши престъпленията.
(БТА, Пламен Йотински)

 

Коментари Напиши коментар

1

Момчил

преди 2 месеца

Така е било и под турско робство в България! Отвличали са и по-малки деца и са ги правили убийци на собствения им народ(истински праведни роби на алаха) ! Това е било държавна политика в продължение на стотици години! Къде са мексиканците в сравнение с азиатските роби на дявола!