Снимка: Getty Images
fallback

През последните четири дни бойците на частната военна компания "Вагнер" са превзели по-голямата част от източната половина на град Бахмут в Донецка област.

Сега фронтовата линия минава по река Бахмутка в центъра на града, съобщава британското министерство на отбраната в Туитър. Отбелязва се, че въоръжените сили на Украйна продължават да държат западната част на града. Украинските защитници по-специално унищожиха ключови мостове през реката, която тече от север на юг през ивица открито пространство с ширина 200-800 м между сградите.

Според британското разузнаване, тъй като украинската армия може да стреля от укрепени сгради на Запад, този район се е превърнал в зона на бойни действия. Според британското министерство на отбраната това може да усложни опитите на силите на "Вагнер" да продължат фронталното си настъпление на Запад.

„Въпреки това украинските сили и техните линии за снабдяване на Запада остават уязвими от опитите на Русия да заобиколи защитниците от север и юг“, се добавя в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

110

Късата памет

преди 1 година

До Анонимен 118. Тая дъвка за БРИКС още ли е в употреба. Малко факти за БРИКС - 4 от 5те страни в БРИКС са страни от третия свят (всичките без Китай). От 14 г. БРИКС всъщност освен общи приказки и общи снимки на лидерите няма нито едно общо действие. Банката на БРИКС дето според всички копейси щяла да измести МВФ и СБ има 0 реализирани големи проекти за 10 г, същата банка държи 50% от капитала си в USD (защо ли?) Сбора на БВП на БРИКС е по малък от тоя на САЩ. БРИКС е дъвка за бал.ъци

109

Анонимен

преди 1 година

До 121 Ходи сив бандерията с тия статистически измишльотини.

108

Антипутиноид

преди 1 година

Средностатистическия русофил има спестявания е евро и кара немска кола. Според него Московия вече е превзела 8 Бахмута, унищожила е 44 Хаймарса и 220 Леопарда. Освен това украйнците бягали в паника, Европа замръзнала, в Англия ядат катерици и в САЩ нямало храна за бебета. Москва потъна от лошото време. Оттеглянето от Киев, Харков и Херсон е "жест на добра воля", а "стратегическата пауза" е по план. Много се дразни като го питаш къде са децата на руските дипломати.

fallback