Снимка: БГНЕС

56-годишен жител на Радомир е задържан от служителите на Районно управление в града. Той е бил в нетрезво състояние и е отговорен за блъскането на три леки автомобила, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Перник.

Сигнал за първия ударен лек автомобил е подаден вчера около 09:20 ч. на телефон 112 в дежурната част на полицията в Радомир.

Потърпевшият обяснил пред органите на реда, че на ул. "Велчо" бил застигнат от друго возило, чийто водач го ударил отзад и избягал в посока с. Червена могила.

Мъжът от своя страна последвал причинителя на инцидента, чийто автомобил продължил да се движи с висока скорост. По пътя си пияният шофьор застигнал и ударил още две други возила. Вследствие от удара едното дори било изхвърлено встрани от пътното платно.

Шофьорът, причинил ударите, отново не спрял и продължил.

Малко по-късно той бил застигнат от полицейски автопатрул и спрян в с. Друган. Установено е, че зад волана е управлявал 56-годишен жител на Радомир. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 2,29 промила в издишания въздух. Той е задържан за до 24 ч. с полицейска мярка и срещу него е започнато бързо производство под надзора на прокуратурата.  

При инцидентите няма пострадали хора, а само нанесени материални щети на автомобилите, съобщават от полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase