Снимка: архив, БГНЕС

Петима души, сред които полицай, бяха убити, а редица други ранени в Източна Грузия, след като бивш военен откри огън от един балкон, а после се самоуби. Това съобщиха днес властите в кавказката страна, цитирани от Франс прес.

Трагедията се е разиграла снощи в Сагарейо, градче с около 10 000 жители на петдесетина километра източно от столицата Тбилиси.

Според вътрешното министерство мъжът стрелял с автоматично оръжие от балкона на апартамент в града и убил четирима души в двора на жилищния блок, както и полицай, пристигнал на място.

По данни на ведомството има и петима ранени, един от които тежко.

"Пристигна екип от специалните сили, прикани го да се предаде. Той, разбира се, стреля отново", посочи вътрешният министър Вахтанг Гомелаури. По думите му екипът разбил вратата на апартамента и тогава заподозреният се самоубил с куршум в главата.

Мотивите на стрелеца засега са неизвестни.

Според първоначалните данни извършителят, роден през 1974 г., служил от 2006 до 2012 г. в грузинската армия и участвал в мисии в Афганистан, каза Гомелаури.

Масовото убийство шокира Грузия – инцидентите с огнестрелни оръжия не са рядкост в страната, но подобни касапници не се случват често.
(БТА, Андрей Шарков)

 

Коментари Напиши коментар

4

Евала

преди 4 месеца

Гореща кръв и виното като дойде в повече...

3

Гошо...Тъпото

преди 4 месеца

Превъртели има навсякъде,но този се случил с...автоматично оръжие. Сигурно им го...раздават в казармата,където е...служил.

2

Анонимен

преди 4 месеца

До До утре вечер Може и така да излезе...