Снимка: архив, БГНЕС

Четири деца - три непълнолетни и едно малолетно, са задържани като заподозрени извършители на тежко криминално престъпление - побой и последвала смърт над 59-годишен мъж. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Видин (ОДМВР).  

За 24 часа  са задържани три непълнолетни момчета от видинското село Гъмзово. На четвъртото задържано дете - малолетно 10-годишно момче, е предоставена полицейска закрила и по случая е образувано следствено дело.

Децата са заподозрени, че са нанесли побой на 59-годишен мъж, чието безжизнено тяло е открито по-късно в двора пред къщата му, уточняват от ОДМВР.

На 2 януари в 14.15 часа двама жители на село Гъмзово съобщили в полицията за нанесен късно вечерта на 1 януари побой на техен съселянин. На 2 януари около обяд те видели мъжа да лежи в двора пред къщата си. Пристигналите на адреса в селото полицейски служители открили безжизненото тяло на 59-годишния стопанин с видими следи от насилие.

Оперативна група и следовател в присъствието на съдебен лекар са  извършили оглед на местопроизшествието. Тялото е било транспортирано за аутопсия в Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Петка“ във Видин. В хода на проведените незабавни оперативно-издирвателни действия като съпричастни към извършеното тежко криминално престъпление разследващите са установили четири момчета от селото -трима непълнолетни и  малолетно 10-годишно дете.
(БТА, Ирена Данаилова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase