Снимка: БГНЕС/EPA

Аржентина е новият световен шампион по футбол след драматичен финал срещу Франция. Аржентинците поведоха с два гола през първото полувреме, но Мбапе изравни в рамките на две минути и прати мача в продължения. Меси вкара трети гол в 108-ата минута, в 117-ата Мбапе изравни с третия си гол, пак от дузпа.

При дузпите Аржентинците бяха безпогрешни, докато французите пропуснаха два от ударите

Аржентина започна с много хъс мача и наложи предимство и в положенията и във владеенето на топката. В 22-ата минута логичното се случи, след като Ди Мария нахлу отляво в наказателното поле, но Дембеле го фаулира и съдията мигновено посочи бялата точка. Меси излъга вратаря Лорис и и реализира за 1:0.

В 35-ата минута тоталното превъзходство на "гаучосите" беше материализирано с втори гол след брилятна контраатака. Меси даде гениален пас към Алварес, той изведе Мак Алистър, който пък подаде страхотен пас към Ди Мария, който стреля над Лорис за 2:0.

Треньорът на Франция Дешан шокира с двойна смяна - Оливие Жиру бе заменен от Маркюз Тюрам, а Дембеле от Рандал Коло Муани.

Второто полувреме Франция се посъбуди, но световните шампиони така и не достигаха до изгодни ситуации. До 68-ата минута те дори нямаха точен удар.

Франция обаче се върна от ада само в рамките на две минути. В 80-ата минута Отаменди задържа Коло Муани в наказателното поле, а Мбапе реализира отсъдената дузпа.

Драмата стана пълна в 82 минута. "Петлите" направиха страхотно разиграване между Мбапе, Рабио и Тюрам, който подаде на Мбапе и той със страничен удар изравни за 2:2!

Франция усети разколебаването сред аржентинците и натисна за трети гол. Това можеше да се случи в третата минута на продължението, но Мартинес спаси.

в 96-ата минута пък Меси изстреля истинска бомба от границата на наказателното поле, но Лорис спаси.

Започват продължения!

В първите минути двата отбора не създават голови положине, но Франция е по-активният отбор.

В 102-ата минута за Аржентина влизат звездите Лаутаро и Паредес на мястото на Алварес и Де Паул. Само две минути по-късно Лаутаро Мартинес бе изведен на чуста позиция, но ударът му бе блокиран, а при последвата добавка се стигна само до корнер.

В 105-ата минута Лаутаро излезе сам срещу вратаря, но ударът му мина покрай гредата.

Край на първото продължение, резултатът е 2:2!

Първата възможност във второто продължение бе за Аржентина. Меси стреля от границата на наказателното поле, но Лорис спаси.

Само минута по-късно Лаутаро стреля, Лорис спаси, но Меси вкара за 3:2!

В 117-ата минута Франция отново изравнява. Мбапе вкара третия си гол след отсъдена дузпа! Аржентина - Франция 3:3!

Франция изпусна шанса за пълен обрат в 119-ата минута - удар с глава на Коло Муани минава на сантиметри от гредата.

в 120-ата минута Коло Муани излезе сам срещу вратаря, но ударът му бе спасен. В ответната контра пък Лаутаро стреля с глава, но в аут!

Следват дузпи! Франция Аржентина 3:3

Мбапе вкарва - 4:3

Меси вкарва - 4:4

Коман изпуска за Франция - 4:4

Паоло Дибала вкарва - 4:5

Чуамени пропуска - 4:5

Паредес вкарва - 4:6

Коло Муани вкарва - 5:6

Монтиел вкарва за 5:7 и Аржентина е световен шампион!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase