Снимка: БГНЕС

Котленски полицаи задържаха баща и единайсетгодишния му син за кражба на 10 000 евро, съобщиха от пресцентъра на областната полиция в Сливен.

Сигналът за кражбата е подаден днес около 11 часа от 52 - годишен мъж от Котел, който е обяснил, че сутринта, на пътя от Ябланово за град Котел, е качил в личния си автомобил мъж и дете, които пътували на автостоп. Той ги е откарал до града и малко след това открил, че от автомобила липсва сумата от 10 000 евро.

Предприети са незабавни издирвателни действия по горещи следи, организирани са заградителни мероприятия в общината и съседни районни управления. В резултат на бързите и навремени действия служители на участък „Градец”, установяват издирваните при проверка на микробус на разклона за село Медвен.

Мъжът и детето са откарани в Районното управление на МВР в Котел, като възрастният е задържан за 24 часа. В тях е намерена откраднатата сума. Тя е иззета и приобщена към образуваното досъдебно производство. Извършителят е на 45 години от град Карнобат, криминално проявен. Детето е негов син на 11 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase