Снимка: БГНЕС

Софийски градски съд отказа да върне на прокуратурата делото за убийството на  Евгения Чорбанова за допуснати нарушения в обвинителния акт.

Още по темата

Съдът насрочи делото за 17 януари, предава БТА. Подсъдими за престъплението са съпругът Орлин Владимиров и баща му Пламен.

Преди разпоредителното заседание днес близки и приятели на Евгения се събраха на мирен протест пред Съдебната палата в София с искания за справедливост и доживотен затвор за извършителите.

Адвокатите на Орлин и Пламен Владимирови посочиха, че в обвинителния акт има допуснати съществени процесуални нарушения, които могат да се отстранят при връщането му на прокуратурата. Според тях има само твърдения и липсват факти във връзка с извършването на убийството и съучастието в престъплението на Пламен.  Защитниците поискаха и делото да бъде закрито за медиите, за да не бъдат изнесени в публичното пространство интимни подробности от живота на Евгения и Орлин.

Общ преглед

Прокуратурата и защитниците на близките на Евгения не се съгласиха с тези констатации. Съдът също не потвърди критиките към обвинението и отказа да върне делото. Както и не откри основания то да не бъде публично. Съдебният състав не намери и основания да промени мярката за неотклонение на Орлин Владимиров от постоянен арест в по-лека, тъй като има опасност той да се укрие или да повлияе на свидетели. Като частни обвинители бяха конституирани близки на жертвата, както и бяха приети гражданските им искове, сред които и този на малолетното дете на Евгения.

Делото за убийството на 33-годишната Евгения Чорбанова ще продължи на 17 януари с разпит на първите десет свидетели.

Тялото на жената беше открито преди година в куфар във водоем. Тя изчезна през октомври, а тялото ѝ беше намерено през ноември миналата година.  Мъжът на убитата ползвал телефона ѝ и нейните профили в приложения за комуникация. В чатове твърдял, че отишла на фитнес, след това щяла да се вижда с приятелки, но не отишла на срещата. Същата версия впоследствие повторил и пред полицията. Взел участие и в издирването на съпругата си. Според разследващите бащата Пламен Владимиров  е съдействал на сина си да прикрие следите на престъплението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase