Снимка: архив, БГНЕС

Неизвестни лица са подпалили автомобил, чийто собственик е италианският дипломат в Гърция Сузана Шлайн, пише „Катимерини“.

Палежът, който е станал в атинското предградие Папагу, предизвика реакция от страна на италианския външен министър Антонио Таяни.

По сведения на гръцката полиция към 4:00 часа сутринта неизвестни лица са се приближили до паркинга, където се е намирал автомобилът, и са го подпалили.

Палежът предизвика острата реакция на италианския външен министър Антонио Таяни в социалните мрежи. Той е на посещение в Гърция за срещата на Европейската народна партия, която се провежда днес и утре в Атина.

„Нападение срещу първия съветник на италианското посолство в Гърция. Обадих се на Сузана Шлайн, за да изразя солидарността си“, написа в Туитър Таяни. В съобщението си той добавя, че днес в Атина ще се срещне с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис и ще посети италианското посолство.

18 пожарникари и 6 превозни средства са се заели с гасенето на пожара, който е засегнал и друг автомобил освен изгорялата кола.

Гръцките властите са открили на близко разстояние бутилки със запалителна течност, запалки и кибрит.
(БТА)
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase