Снимка: БГНЕС

Луксозният апартамент в Париж, който преди време беше собственост на покойния бивш финансист Джефри Епстийн, обвинен в педофилия и трафик на непълнолетни, е бил продаден за малко над 10 млн. евро на българския бизнесмен Георги Тучев, съобщава Bloomberg.

Тучев е собственик на фирмата „Готмар“ в Съединение, която според сайта ѝ е създадена през 1992 г. и е специализирана в преработването на термопластмаси. Основните направления в дейността ѝ са производство на капачки и дръжки за бутилки, на опаковки за парфюмерийната и козметичната индустрия. Той е собственик и на „Нова Трейд“ ЕООД, компанията, бутилираща изворна вода "Бачково". Името му бе свързано с убийството на пловдивски митничар и негов бивш бизнес партньор през 1999 г.

Имотът с площ от 685 кв. м – два съединени апартамента, обзаведени от известния дизайнер Алберто Пинто, се намира в „една от най-бляскавите сгради“ на булевард „Фош“ с гледка към Триумфалната арка от всекидневната, показва вече неактивната обява за продажбата му, публикувана в Sotheby’s.

Част от приходите от продажбата ще бъдат използвани за разплащане по неудовлетворени искове от жертви на Епстийн, съобщи адвокат на управителите на имуществото му.

Още по темата четете на сайта на Investor

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase