С 3 гола през второто полувреме, Англия срази Уелс с 3:0 и спечели категорично битката за Британия на световното първенство в Катар.

Тимът на Гарет Саутгейт имаше предимстно през цялото време, което матеариализира с три попадения. Маркъс Рашфорд се разписа на два пъти, а Фил Фодън също вкара.

Триумфът подпечата първото място на "Трите лъва" в група В със 7 точки и им осигури 1/8-финал срещу Сенегал. Драконите приключиха надпреварата само с точка в актива си, като това бе най-слабият им мач и те определено не показаха, че могат да спечелят подобен двубой.

В другия мач от тази вечер Кристиан Пулишич бе големият герой на САЩ и с единствения гол срещу Иран за победата с 1:0 прати тима си на осминафиналите на Световното първенство в Катар.

Двубоят на стадион “Ал Тумама” в Доха бе повече от емоционален и със специален заряд и заради влошените политически отношения между двете държави. В крайна сметка американците показаха повече футболни аргументи и с гол на крилото на Челси в 39-та минута стигнаха до скъпоценните три точки. В края на първата част пък попадение на Тимъти Уеа беше отменено заради засада.

Буквално в последните секунди на мача иранците имаха сериозни претенции за дузпа за нарушение срещу Мехди Тареми. Реферът Матеус Лаос от Испания обаче получи помощ от ВАР и взе решение да не показва бялата точка.

Победата бе първа за САЩ в Група В и с нея тимът завърши на второто място в крайното класиране. Янките събраха актив от 5 точки.

Всички новини около последните мачове в група B четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase