Снимка: Pexels

49-годишен мъж получи доживотен затвор за убийството на приятелката си в плевенското село Рибен. Присъдата е наложена от магистрати в Окръжния съд на Плевен. Мъжът е признат за виновен, че умишлено е умъртвил 41-годишната П.Д. на 24 май 2020 г, съобщават от Окръжната прокуратура в Плевен.

От събраните доказателства по делото е установено, че извършителят Г.И. и пострадалата жена се познавали повече от 20 години. Неколкократно имали любовни отношения, последната им връзка датирала от 2019 г.

Още по темата

На 23 май 2020 г. двамата били на рожден ден в дома на свои приятели, където употребили алкохол. Г.И. се държал агресивно. Между двамата възникнал скандал, тъй като мъжът видял приятелката си да пише нещо в телефона си. Г.И. издърпал пострадалата от масата, след което двамата напуснали празненството. Прибрали се в дома на жената в село Рибен, уточняват от прокуратурата.

На следващия ден между двамата отново възниква скандал. Г.И. нанесъл удари на приятелката си с юмруци и шамари в различни части на тялото ѝ. Повалил я на земята и продължил да я рита, нанесъл й и множество удари по тялото.

П.Д. спряла да оказва съпротива, но въпреки това Г.И. продължил да я удря, предава БТА. След побоя мъжът оставил безжизненото тяло на пострадалата на леглото. Той не потърсил медицинска помощ и не съобщил до 25 май, когато на място е изпратен екип на Спешна помощ, посочват още от прокуратурата в Плевен. Въпреки оказаната медицинска помощ, на 2 юни 2020 г. 41-годишната жена починала от нанесените ѝ травматични увреждания.

Съдебният акт подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативния съд във Велико Търново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase