Снимка: БГНЕС

Съобщения за опити за телефонни измами са получени в дежурната част на Областната дирекция на МВР в Шумен снощи. Атаките са били чрез стационарни телефони във Велики Преслав. Това съобщиха от пресцентъра на полицията в областния град.

Пред служителите на реда граждани са споделили, че са получили обаждания от хора, които се представяли за полицаи и им съобщавали, че полицията е организирала акция за залавяне на телефонни измамници. Молели да им съдействат и ако получат обаждане от хора, които им искат пари по телефона - да ги хвърлят през терасите на жилищата си, за да могат да бъдат заловени измамниците. В един от случаите е вкарана в обращение добре познатата схема за пострадал близък, който има нужда от лечение и за това са необходими пари.

От полицията призовават хората да не се подлъгват, да не предоставят лични данни, по никакъв повод да не дават парична сума на непознати хора, а при съмнителни разговори веднага да подадат сигнал на телефон 112.

За атака от телефонни измамници предупредиха от полицията в Шумен и през април, предава БТА. Тогава измамници се обаждаха на стационарни телефони и искаха да им се предоставят мобилни номера на жители на Велики Преслав. По позната схема, непознат се представял за полицай Марков. Той обяснявал, че се провеждала акция срещу измамници и искал от хората да му съдействат, като съберат всичките си ценности и пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase