Снимка: БГНЕС

Групата Meta Platforms заяви в сряда, че ще съкрати повече от 11 хил. работни места, или 13% от работната си сила, в едно от най-големите съкращения за годината, тъй като собственикът на Facebook се бори с растящите разходи за проекта си за създаване на метавселена на фона на слаб рекламен пазар. Meta имаше 87 314 служители в края на септември, предава в. "Гардиън".

Масовите съкращения, първите в 18-годишната история на Meta, следват хиляди уволнени в други големи технологични компании, включително Twitter, собственост на Илон Мъск, и Microsoft.

Още по темата
Бумът, воден от пандемията, който даде тласък на технологичните компании и техните оценки, се превърна в крах тази година в контекста на най-високата от десетилетия инфлация и бързо нарастващите лихвени проценти.

"Онлайн търговията не само се върна към предишните тенденции, но макроикономическият спад, повишената конкуренция и сигналите от загубата на реклами доведоха до това, че приходите ни са много по-ниски, отколкото очаквах", каза главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг в съобщение до служителите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase