Снимка: архив, БГНЕС

УЕФА глоби футболната федерация на Северна Македония заради освиркването на химна на България при загубата с 0:1 в мача между двата тима от Лигата на нациите преди месец. Глобата е общо 14 500 евро, от които 10 000 за освиркването на химна и 4 500 за хвърлени предмети от феновете на ст. "Тоше Проески", пише „Труд“.

Още по темата
Веднага последва реакция в македонските медии. Сайтът sport1.mk обяви, че за българския тим няма наложена глоба :"Футболната федерация на Македония (ФФМ) ще трябва да плати 14 500 евро, 10 000 от които са за яростното освиркване на българския химн на септемврийския мач в Скопие от последния кръг на Лигата на нациите, загубен с 0:1.

УЕФА реши да наложи финансови санкции за поведението на публиката, най-голямата за освиркване на националния химн, а останалите 4500 евро за хвърляне на предмети по терена. Българският химн беше силно освиркван и на практика не се чу на националната Арена "Тодор Проески".

В допълнение към това, десният бек Тодор Тодороски получи наказание от един мач за първия европейски квалификационен мач с Малта през март догодина за червения картон на мача с България.

От друга страна за неспортсменското поведение на българския отбор УЕФА му отсъди само предупреждение".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase