Снимка: БГНЕС

Бившият световен шампион по шахмат Анатолий Карпов, който е смятан за един от най-великите шахматисти в историята, е в изкуствена кома, съобщи дъщерята на руският гросмайстор в Телеграм.

По нейни думи 71-годишният Карпов е пострадал при падане: Така София отрече напълно появилите се информации, че големият шампион е станал жертва на нападение или, че инцидентът е заради натравяне с алкохол.

Към този момент Анатолий Карпов се намира в отделението по неврореанимация на института "Склифосовски" в Москва, а за случилото се с него съобщи и младият руския гросмайстор Сергей Карякин.

"Той е в болница. Поддържам връзка с асистентите на Анатолий Евгениевич. Знам, че не всичко е както пише в каналите на Telegram", заяви Карякин, цитиран от БГНЕС.

От руската федерация по шахмат също излязоха с информация по случая: "Съобщението, че Карпов е пребит не отговаря на истината. Това е фалшива новина".

Карпов е абсолютен световен шампион по шахмат между 1975 и 1985 г.
 

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 4 месеца

Алкохола не прощава

16

Анонимен

преди 4 месеца

Нещо , приятелчетата на джу-джан не внимават къде стъпват и много падат последно време . И после на тяхно място идват приятелчета на Рамзан Кадир - Бей. Май верно Русия ще става на Рашистан .

15

Айде

преди 4 месеца

още един е паднал. Пак добре, че не е скочил от 6-ти етаж на болницата. Сега има някакви шансове, но надали ще оцелее дълго.