Снимка: БГНЕС

Американският президент Джо Байдън се очаква да получи днес нова бустерна доза ваксината срещу COVID-19, като това ще бъде възможност за него да призове своите сънародници да последват примера му с наближаването на зимата, предаде Франс прес.

79-годишният президент, който се зарази с коронавирус преди три месеца, вече си беше поставил втора бустерна доза в края на март. Днешната бустерна доза, която ще му бъде поставена в Белия дом в присъствието на журналисти, е предназначена за два подварианта на вируса.

Официални представители казват, че Джо Байдън ще обяви инициативи, за да накара американците да си поставят бустерни дози ваксини преди сезона на празниците, който е благоприятен повод за пътувания и семейни събирания.

„Повечето американци могат, ако получат тази бустерна доза ваксина срещу КОВИД-19, да се наслаждават на живота тази есен и на спокойствие през тази зима, като знаят, че са защитени от това сериозно заболяване“, се казва в изявление на Белия дом.

Досега само 20 милиона американци, включително един на всеки пет възрастни, са получили такава бустерна доза, според американските власти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase