Снимка: БГНЕС

Американският президент Джо Байдън се очаква да получи днес нова бустерна доза ваксината срещу COVID-19, като това ще бъде възможност за него да призове своите сънародници да последват примера му с наближаването на зимата, предаде Франс прес.

79-годишният президент, който се зарази с коронавирус преди три месеца, вече си беше поставил втора бустерна доза в края на март. Днешната бустерна доза, която ще му бъде поставена в Белия дом в присъствието на журналисти, е предназначена за два подварианта на вируса.

Официални представители казват, че Джо Байдън ще обяви инициативи, за да накара американците да си поставят бустерни дози ваксини преди сезона на празниците, който е благоприятен повод за пътувания и семейни събирания.

„Повечето американци могат, ако получат тази бустерна доза ваксина срещу КОВИД-19, да се наслаждават на живота тази есен и на спокойствие през тази зима, като знаят, че са защитени от това сериозно заболяване“, се казва в изявление на Белия дом.

Досега само 20 милиона американци, включително един на всеки пет възрастни, са получили такава бустерна доза, според американските власти.
 

Коментари Напиши коментар

46

хе хе

преди 5 месеца

Човек в най-първите и най-последните си години е смешен.

45

Анонимен

преди 5 месеца

Има си хас, 130$ ваксина!, бизнесът процъфтява, е ако има последователи няма лошо! Жив и здрав да е, голям хитрец!

44

Анонимен

преди 5 месеца

Умрех от смех. За втори път тъйзи вечер.