Кадър: Bulgaria ON AIR

Един човек е задържан за инцидента в София от съботната вечер, при който загина таксиметров шофьор. Главният прокурор Иван Гешев ще се срещне тази вечер с роднини, приятели и колеги на загиналия.

Още по темата
През нощта протестиращи блокираха булеварда до Трето районно управление, където мъжът беше отведен. По-късно колеги на таксиметровия шофьор блокираха и Орлов мост.

Таксиметров автомобил и друга кола се засичат в еднопосочна улица около 18:30 часа в събота. Започва спор, който прераства в побой, а побоят се оказва фатален за 34-годишния таксиметров шофьор, припомня Bulgaria ON AIR.

"Те са го извадили от колата и са го налагали. Опитал се е да премести колата да нe пречи, звъннал е на брат си да му каже: Ела брат ми, пребиха ме от бой. И това му бяха последните думи", каза Весела - братовчедка на шофьора.

"Докато отида до него, брат ми припадна и си глътна езика. В колата от страх седеше, за да не го бият пак. Аз отидох да питам какво става и той ми ги посочи кои са. Тъкмо стигнах до колата и той припадна. С какво са го били, как са го били, не мога да ви кажа", сподели за преживения кошмар братът на жертвата - Весел.

Според свидетели биячите са били четирима, само един от тях е задържан. Той има регистрации за шофиране след употреба на алкохол и наркотици. Близките на загиналия мъж настояват за справедливост.

"Искам до живот да му дадат на този човек. Ако излезе, ще му стъжним живота - цялата рода тук, където сме. Искаме справедливост, нищо повече. Защото той е баща на три деца. Искаме справедливост и виновните за това нещо да си получат заслуженото. Този случай няма да бъде оставен така", закани се Весел.

"Това е жестоко, агресивно убийство, защото като е паднал на земята и те са продължили да го бият", добави Борислав, който е бил приятел на таксиметровия шофьор. След като пристигат спешните медици, единствено констатират смъртта. Аутопсията ще покаже дали мъжът е загинал вследствие на побоя или е получил инфаркт.

След трагедията освен блокадата пред Трето районно, се стигна и до напрежение на бул. "Тодор Александров". Събралите се скандираха "справедливост" и "убийци".

Протестната готовност остава, потвърдиха от Националния таксиметров синдикат.

Вижте повече в репортажа на Здравко Черкезов и Нешо Миладинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase