Снимка: GettyImages

Над 5000 руски военни са обкръжени в град Лиман, Донецка област на Украйна. Това съобщи в Телеграм главата на Луганската областна военна администрация Сергий Гайдай, предаде Укринформ.

Войските на Русия, базирани в Лиман, се обърнаха към своето командване с молба да се изтеглят, но получиха отказ. В обкръжение са над 5000 военни на Руската федерация, се казва в съобщението.

По думите на Гайдай враговете ще се опитват да пробият обкръжението или ще се предадат в плен. Според него за тях са затворени почти всички пътища, по които биха могли да се изтеглят или да получат допълнителни боеприпаси.

Украинската артилерия блокира единствения останал път за изтегляне на руските сили от района и води огън по бягащи войници от руски подразделения, предаде УНИАН, като се позова на видеокадри и коментари, разпространени от военни блогъри.

Според американския Институт за изследване на войната защитниците на Украйна ще отвоюват Лиман до три денонощия, се казва в информацията./БТА

Коментари Напиши коментар

195

Анонимен

преди 2 месеца

Погледнете как изглеждат руските командири-с наднормено тегло и торбички под очите!Навремето имаше задължителна казарма.Помня и нашите командири тогава.Най голям интерес имаха към пиенето,а не към техниката.Техниката им беше непозната-служил съм на радиостанция транспортирана от Зил 131.На занятието Щит 82 нашите войници напиха руските свързочници и им откраднаха антената!Руската армия ,макар и голяма е немотивирана да воюва.Защо руснака да се сражава заради олигарсите на Русия?Няма смисъл!

194

Гражданин

преди 2 месеца

Руската армия отива зян, за кефа на изкукалите старци от кгб!

193

Анонимен

преди 2 месеца

Айде вече имаме нов газопровод, мятайте бомби в рашия и да се приключва с тия терористи и диктатори!