Снимка: БГНЕС/EPA

Украинският държавен глава Володимир Зеленски поиска в светът да накаже Русия в драматично видео обръщение към Общото събрание на ООН, съобщи БГНЕС.

Той призова също Русия да бъде лишена от правото на вето в Съвета за сигурност на ООН.

Зеленски даде да се разбере, че не вижда смисъл от незабавни преговори, според него Русия само използва дипломацията, за да спечели време.

Още по темата

Представяйки това, което той нарече негови условия за мир, Зеленски – единственият лидер, на когото беше позволено да говори виртуално на срещата на върха – призова 15 пъти за „наказание“ на Русия заради нейното нахлуване. „Украйна изисква наказание за опит за кражба на нашата територия.“, каза Зеленски на английски в предварително записано видео.

Зеленски призова за специален трибунал, който да осъди Русия, и добави, че това би било „сигнал към всички бъдещи агресори“. Той също така поиска компенсационен фонд и каза, че Русия "трябва да плати за своите действия със собствените си активи".

Коментари Напиши коментар

153

Бай Али

преди 4 месеца

Русия не могат да я накажат но виж да си убият икономиката го направиха, и целия този кеф е са да се вдигне икономиката на Америка, Слава на янките пак прецакаха простите европейци, сега като стане студено ще има доста интересни случаи за решаване от правителстваата

152

absurd

преди 4 месеца

Путин,що ги траеш още тия 6оклуци,запукай ги с ядрено оръжие и ще се на7ерат всички

151

Зеленият Клоун

преди 4 месеца

Да те накажат, на мajka ti в ***...