Снимка: БГНЕС

Технологиите се развиват далеч отвъд това, което някой би могъл да си представи. Пример за това е космическия телескоп "Джеймс Уеб". С помощта на такива телескопи се появява вечният въпрос - наближава ли времето да открием извънземен живот?

Астрофизикът Саша Куанц потвърди идеята за намиране на извънземен живот в космоса с помощта на тези нови технологии. "През 1995 г. моят колега [и лауреат на Нобелова награда] Дидие Куелоз откри първата планета извън нашата Слънчева система. Днес са известни повече от 5000 екзопланети и ние ги откриваме ежедневно."

Още по темата

Кванц също така изказва теорията, че планетите, които телескопът "Джеймс Уеб" е успял да улови, може да бъде открит извънземен живот. Дори и толкова мощен телескоп не може да заснеме малки планети, които все още не са подробно описани. В момента се работи по нови устройства, които могат да запълнят тези празнини.

От тези хиляди открити екзопланети има десетки, за които Куанц смята, че вероятно може да има живот. Дали това означава, че там живее извънземен живот, е нещо съвсем друго. Хиляди звезди имат поне една планета-спътник и тези планети теоретично биха могли да поддържат живот.

Правителството на САЩ се отнася по-сериозно към извънземния живот, особено към видео клипове, които показват UAP (неидентифициран въздушен феномен). UAP е новата абревиатура, която замени НЛО. Увеличаващите се видеоклипове вече доведоха до създаването на отдел, който да изучава тези летателни апарати и тяхната заплаха за страната.

Космическият телескоп "Джеймс Уеб" отвори вратата на нови открития за космоса, предаде БГНЕС. Той заснема звезди отвъд знанията ни, а все още пропуска голям брой планети и звезди. Новите изследвания и подобрения в технологията наистина ни карат да вярваме, че мистерията с извънземните скоро ще бъде разкрита.

Извънземният живот е предмет на спорове за много астрономи, но също така изглежда, че много повече учени вярват в идеята за него. Теория все още се посреща със силен скептицизъм от общността. Куанц също така даде на откриването на извънземен живот срок от 25 години, което все още е предпазливо оптимистично.

Дали обществеността ще изпадне в ужас, ако наистина бъде открит извънземен живот? Предполагаме, че това ще бъде следващият въпрос, който ще бъде зададен, ако най-накрая открием извънземни.
 

Коментари Напиши коментар

121

Някой си

преди 4 месеца

До Киро X Познанията ни за космоса са толкова малко, че приличаме на ония човек, който отишъл с пласмасова чаша кафе на брега на морето, изпил кафето после гребнал с чашата вода, погледнал вътре и отсякъл - "Не, няма риба!"

120

Анонимен

преди 4 месеца

Живот сигурно има, но разум?

119

Анонимен

преди 4 месеца

Ами доста хора живеят извън град Земен.