Снимка: БГНЕС

Кралица Елизабет II може вече да не е сред нас, но все пак можем да чуем нови мъдри думи от нея в бъдеще.

Това е така, защото покойният монарх, който почина в четвъртък (8 септември), остави тайно писмо до гражданите на Сидни, което не може да бъде отворено до 2085 г.

Кралицата почина "мирно" в замъка Балморал на 96 години, след 70 години на трона.

Като държавен глава на Австралия тя написа писмо, което е скрито в капсула на времето в сграда, посветена на нейната пра-пра баба, кралица Виктория.

Още по темата

За да отпразнува възстановяването на сградата на кралица Виктория през 1986 г., покойният монарх адресира мистериозното писмо до кмета на Сидни.

Според News.com.au инструкциите в писмото гласят: "В подходящ ден, избран от вас през 2085 г. сл. н. е., бихте ли отворили този плик и предали на гражданите на Сидни моето послание към тях."

Писмото, подписано просто "Елизабет", се съхранява в стъклена витрина в ограничена част на сградата, откакто кралицата го е написала.

Твърди се, че дори персоналът на кралицата не знае съдържанието на писмото.

Сградата на кралица Виктория е построена за първи път през 1898 г., за да отпразнува нейния диамантен юбилей. Тя беше почти разрушена през 50-те години на миналия век, за да направи място за паркинг, но офертата за възстановяване на сградата спечели.

Сега, след като кралицата почина, крал Чарлз III е новият монарх на Великобритания и държавен глава на 15 области от Британската общност, включително Австралия, Нова Зеландия, Канада и някои карибски нации.

Австралийският премиер Антъни Албанезе обяви, че в страната ще бъде обявен почивен ден в четвъртък, 22 септември, за да се скърби за смъртта на кралицата.

Той официално ще бъде наречен Национален ден на траур за Нейно Величество кралицата и ще се състои след погребението й, което се пада на 19 септември, понеделник.

Това е така, защото Албанезе и генерал-губернаторът Дейвид Хърли ще бъдат в Обединеното кралство, за да присъстват на погребението и ще се върнат у дома в сряда, 21 септември.

Коментари Напиши коментар

Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.