Снимка: БГНЕС

Криминалисти от Шумен задържаха извършители на въоръжен грабеж, съобщиха от Областната дирекция на полицията.

Сигнал за престъплението е подаден малко след 3:00 часа на 13 септември.  Съобщено е, че неизвестни, с маски на главите нахлули в заведение в центъра на града, насочили оръжие към служител, взели оборота и се отправили в неизвестна посока.

Полицейски екипи и криминалисти пристигнали на място и започнали незабавни действия за установяване на извършителите. Извършен е обход в района, но евентуалните извършители не били установени.

Изяснено било, че те били двама, носили маски и ръкавици. Единият насочил пистолет към служител в заведението, казал му да не мърда и да предаде наличния оборот. Другият се насочил зад бар плота, взел парична сума – малко над 1000 лева, след което двамата напуснали заведението.

От полицията отказаха да уточнят кое е заведението, в което е извършен грабежът.

Извършените множество оперативни действия дали резултат. Малко след 10:30 часа вчера като евентуален извършител е задържан 17-годишен местен жител, а часове по-късно – 20-годишен шуменец, за когото се предполагало, че му е съучастник. Намерени и иззети са множество следи и веществени доказателства.

Двамата са разпитани и задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. 20-годишният шуменец не е криминално проявен, а 17-годишният е установяван да държи през 2021 г. високорискови наркотични вещества- кокаин.

Работата по документиране на престъплението продължава под ръководството на Районната прокуратура в Шумен.

 

Коментари Напиши коментар

4

Кирил

преди 6 месеца

Тези трябва да задържат Бойко Борисов. Той колко много пари открадна, че дори не смее да стане депутат. А пък Христо Петров така го наби на последните избори, че още плаче. И си мисли, че ще е вечен министър председател, като чорбаджията си от Правец. Който пък беше просто един генерален секретар на някаква си бивша партия, известна като БКП-то.

3

Анонимен

преди 6 месеца

При бай Ставри директно!

2

БХК

преди 6 месеца

Ще ги пуснат... Гаранция . И дори ще им се извинят ...