Снимка: Pixabay

Италианска бездомна двойка се ожени днес, след като е живяла най-малко 30 години на италианско летище, предаде АНСА, цитирана от БТА.

Атилио и Долорес и двамата над 50-годишни, бяха бракосъчетани от кмета на Варезе, в района на миланското международно летище Малпенса, където те са прекарали по-голямата част от живота си заедно. Долорес беше облечена в бяло, а Атилио в черно. Кметът на Варезе Давиде Галимберти обяви, че те вече са съпрузи на церемония в сградата на общината. Сватбата бе отпразнувана след кампания, в която се включиха благотворителни организации, подпомагащи бездомници.

Пред репортери Атилио разказа, че е водел нормален живот, но после изникнали семейни проблеми, които в крайна сметка го направили бездомник, живеещ години наред на летището. Долорес не разказа каква е нейната история, превърнала я в бездомница, но благодари на всички, които са помогнали сватбата да се случи.

Хуманитарни работници от три организации бяха свидетели на церемонията, описана от кмета Галимберти като много красива сватба. Доброволци се погрижиха да грима, прическите и тоалетите на младоженците. Двойката ще остане за няколко дни в хотел във Варезе за меден месец и се надява сега да започне нормален живот. Благотворителни организации смятат, че ще могат да намерят работа и малък дом за двамата бездомници.
 
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase