Снимка: БГНЕС

Северна Корея обяви, че всички пациенти с треска са се излекували, предаде Ройтерс, като се позова на севернокорейската информационна агенция КЦТА.

Това е първото подобно съобщение на севернокорейските власти, откакто в икономически изолираната страна избухна епидемия от ковид.

Пхенян никога досега не е давал информация колко хора в страната са дали положителен резултат на тестове за ковид, но властите съобщиха, че около 4,77 милиона души с треска са били напълно излекувани от края на април до момента, а 74 са починали. Според властите от 30 юли насам в Северна Корея не са регистрирани нови случаи.

Вместо до декларира победа над КОВИД-19 обаче Северна Корея заяви, че "противоепидемичната ситуация е навлязла в определено състояние на стабилност".

Страната заяви, че "ще удвои усилията за поддържане на отлично изпълнение на противоепидемичните държавни политики и мерки и цялостно ще работи за по-нататъшно укрепване на своята противоепидемична система". Подобни действия от страна на властите ще включват засилване на наблюдението на нови подварианти на КОВИД-19 и налагането на мерки, които бързо ще мобилизират медицинските служители в случаи на извънредна ситуация, смятат от КЦТА.

Коментари Напиши коментар

21

Иван Денисович

преди 1 седмица

Нарича се ,,трудолечение" и е универсален лек за всякакви болести. Провежда се в специални места, за по-голяма сигурност. Да не би някой антикомунистически вирус да зарази обществото. В СССР натрупаха богат опит, но в КНДР го доразвиха: лекуват и вирусни заболявания, и ,,треска". Лечението е продължително, над десет години. Измислил го е Толстой, но самият той не успял да се излекува...

20

Кимчо

преди 1 седмица

Всички пациенти с треска - излекувани по бързата процедура !

19

Анонимен

преди 1 седмица

И Сталин така казвал - няма човек, няма проблем.