Снимка: БГНЕС

Северна Корея обяви, че всички пациенти с треска са се излекували, предаде Ройтерс, като се позова на севернокорейската информационна агенция КЦТА.

Това е първото подобно съобщение на севернокорейските власти, откакто в икономически изолираната страна избухна епидемия от ковид.

Пхенян никога досега не е давал информация колко хора в страната са дали положителен резултат на тестове за ковид, но властите съобщиха, че около 4,77 милиона души с треска са били напълно излекувани от края на април до момента, а 74 са починали. Според властите от 30 юли насам в Северна Корея не са регистрирани нови случаи.

Вместо до декларира победа над КОВИД-19 обаче Северна Корея заяви, че "противоепидемичната ситуация е навлязла в определено състояние на стабилност".

Страната заяви, че "ще удвои усилията за поддържане на отлично изпълнение на противоепидемичните държавни политики и мерки и цялостно ще работи за по-нататъшно укрепване на своята противоепидемична система". Подобни действия от страна на властите ще включват засилване на наблюдението на нови подварианти на КОВИД-19 и налагането на мерки, които бързо ще мобилизират медицинските служители в случаи на извънредна ситуация, смятат от КЦТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase