Снимка: архив, БГНЕС

Българските граждани ще могат да влизат в Турция без международни паспорти, а само с лични карти, съобщава турският информационен сайт "Дикен", позовавайки се на указ на президента Реджеп Тайип Ердоган, публикуван в днешния брой на турския държавен вестник.

Според решението българите ще могат да влизат в Турция с лична карта в случаите на транзитно преминаване или туристически посещения до 90 дни в рамките на 180 дни.

"Гражданите на Република България, които притежават лични карти, ще бъдат освободени от визи при транзитно преминаване или туристически посещения в Турция в срок до 90 дни в рамките на 180 дни", се посочва в указа на президента.

България е на пето място сред държавите, които изпращат най-голям брой посетители в Турция. През последната година в Турция се наблюдава засилен поток от български туристи, които пазаруват масово в Одрин на фона на спада на турската лира спрямо българския лев, посочват турски медии.
/БТА/

 

Коментари Напиши коментар

58

Мартин

преди 6 месеца

Умното българско *** няма да отиде в Турция, за да си остави та парите, а ще отиде в немска верига магазини (Била, Лидъл или Кауфланд), за да си остави там парит. Айде да мислим преди да пишем.

57

Анонимен

преди 6 месеца

С турците можем и сме добри партньори, а миналото си е миналото. Който иска да остане да си живее в него.

56

Ганьо влез в час

преди 6 месеца

Турция е в рецесия. Затова се стреми да компесира с голям оборот от БЪЛГАРСКИТЕ пари, понеже стоките в Турция са доста по-евтини от в България и българи ходят да пазаруват в Турция. Вместо тия пари да циркулират в Бъгария, Tъп0то българско г0вeд0 ще отиде да си остави парите в Турция, при това понеже влиза само с лична карта ще си помисли и че Турция е приятелска страна, както се вижда в основната част от коментарите тук. Няма да прокопсаме с тоя народ. Турция е НЕприятелска страна. Ясно?