Снимка: архив, БГНЕС

Приемането на Хърватия в еврозоната от 1 януари догодина бе окончателно потвърдено днес с одобряването на три документа от Съвета на ЕС.

Още по темата
С приемането на Хърватия страните в еврозоната ще станат 20, като последната досега присъединила се държава бе Литва, където общата валута бе въведена през 2015 г.

Европейската комисия, Европейският парламент и страните от еврозоната вече одобриха въвеждането на еврото от Хърватия.

През 2020 г. Хърватия влезе заедно с България в "чакалнята" на еврозоната. Страната бе приета в ЕС през 2013 г.

С днешните решения бе определен също обменният курс, като едно евро се изравнява на 7.5345 хърватски куни.
/БТА/
 

Коментари Напиши коментар

27

Русопитек

преди 6 месеца

Ние пък влизаме в БРИКС с нашите другари русофили и поемаме световното господство. Рублата се превръща в най силината валута, нали сега е номер едно. Скоро една рубла ще е 2 долара и всички американци и западният свят ще се бият пред посолствата за визи да дойдат в Русия, но ние издаваме такива само на верните български бойни дрогари, които немогат да си дигнат главата от масат. Слава на БРИКС, да живее Рублата

26

Анонимен

преди 6 месеца

защо ние не сме в Евро зоната. Нашите политици 15 години се въртят като на ак9ани и не можаха да ни вкарат в евро зоната а хърватите влезнаха за нула време.

25

Анонимен

преди 6 месеца

Я ми кажи кой е сключил договорите за тази диверсификация, че ПП се бият в гърдите, че за 6 месеца успяха да изградят всичко? хахаха