Снимка: Lap.bg

Лекарят на българския национален отбор по футбол д-р Бисер Бочев участва в днешната пресконференция преди утрешния мач с Грузия в турнира на УЕФА Лига на Нациите. Шефът на медицинския щаб говори за инцидента с автобуса късно снощи, при който пострада Тодор Неделев.

Според Бочев, само бързата и навременна намеса е предотвратила доста по- неприятни последици за капитана на Ботев Пловдив. Неделев трябва да почива най-малко 3-4 месеца преди да се мисли отново за футбол, смята още лекарят.

Още по темата
"C оглед на тежката травма, можем да кажем, че Тодор Неделев е в добро състояние. Вече излезе от медикаментозната кома и всички сме оптимисти за крайния изход. Снощи след катастрофата той беше със силно главоболие, частична амнезия, кървене, липса на ориентация. Това ни принуди бързо да го заведем в болница, казва още лекарят на националния отбор на България.

И допълва, че веднага е била установена сериозна фрактура на черепа в дясната област. С доста неприятна прогноза, ако не се вземат бързи и спешни мерки. След бърза консултация с роднините на Тодор и получаване на съгласие от тяхна страна, аз подписах документите за операцията.

"Надявам се, че много скоро Тодор Неделев отново ще бъде в състояние да води нормален живот. В момента е под контрол, ще остане в реанимацията и ще бъде под наблюдение. И чак след известно време ще се вземе решение как да се завърне в България. Предлагам да мислим за излизането му реанимация. Трябва да минат поне три-четири месеца преди да се мисли за футбол", каза Бочев на пресконференцията, цитиран от БТА.

От своя страна заместник-изпълнителният директор на БФС Христо Запрянов изрази благодарност в много посоки след нощната катастрофа с автобуса на националния отбор в Тбилиси.

"Имахме разговори, също така е взето мнението на Георги Иванов, който е наш треньор сега. И решихме, че трябва да играем мача. Трябва да го изиграем и заради Тошко, заяви Запрянов на пресконференцията.

"Искам да благодаря на колегите от Грузинската федерация по футбол за цялата подкрепа. Благодаря не само от името на БФС, но и от името на цялата българска общественост, надявам се.

"Благодаря на българското посолство за цялата помощ, която ни оказват. Искам да изкажа и възхищението си от хората, които не спират да показват подкрепа към Тошко Неделев. Много е ценно! Както казах, ще играем утре и нашето намерение не се е променило, завърши заместник-изпълнителният директор на българската централа.

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 2 месеца

Ако оцелее не трябва даже да мисли за футбол.Такава глупост,Боже мой.

10

Анонимен

преди 2 месеца

Тодор Неделев ,прави разликата и един от последните мохикани !Пожелавам му ,бързо възстановяване !!!Това ,което се случи е отвратително !!

9

Алекс

преди 2 месеца

И без това футболът не е основната мисъл за българските футболисти.Преди това трябва да се мисли за чалготеки и чалга певачки.