Снимка: архив, БГНЕС

Селекционерът на България Ясен Петров подаде оставка от поста. Той заяви пред камерата на БНТ, че поема отговорност за загубата с 2:5 от Грузия, за "тази продукция", извинява се на всички, които са гледали мача.

Междувременно стана ясно, че техническият директор на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов-Гонзо ще води националния отбор при гостуванията на Гибралтар и Грузия в следващите два мача от група С4 на турнира Лига на нациите, това съобщи източник от централата.

Още по темата
България претърпя поражение с 2:5 в Разград от отбора на Грузия във втората си среща от турнира Лига на нациите. Грузинците остават начело с 6 точки в група С4, следвани от Република Северна Македония с 4, България с 1 и Гибралтар без актив.

Публиката поиска оставката на Ясен Петров със скандирания пет минути преди края на срещата и самият той не закъсня с подобно решение.

"Искам да благодаря на хората, които дойдоха да ни подкрепят в тази среща. Те не заслужаваха това, което видяха днес. Със сигурност това е последният ми мач като национален треньор", заяви Петров.

"То е ясно, аз нямам моралното право да остана. Мисля, че ще се разделим, което е съвсем нормално. Дано този друг човек, който дойде, да успее да мотивира момчетата. Аз пак казвам – нямам моралното право да остана.

Надявам се, че човекът, който ще ме замести, ще успее да вдигне отбора, завърши Петров.

Опитвайки се да намери логично обяснение за петте гола в българската врата, 53-годишният специалист каза още: "Много грешки в защита. Необясними. Нямам идея защо. В един момент влизаме в мача, имаме си нашите положения. При 2:0 вкарваме гол, 40 секунди обаче по-късно получаваме гол и то много елементарен. Няма да обяснявам мача, всички са го гледали. Много лоша вечер за българския футбол".
 
Техническият директор на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов-Гонзо пък ще води националния отбор при гостуванията на Гибралтар и Грузия в следващите два мача от група С4 на турнира Лига на Нациите, съобщи източник от централата.

Иванов поема задачата, тъй като тимът е в квалификационна кампания и президентът Борислав Михайлов няма време да  реагира, предаде БТА.

От една страна самият Иванов притежава лиценз УЕФА Про и може да бъде записан като наставник за международни мачове. Друг плюс е, че бившият централен нападател на Левски е постоянно с отбора и е наясно с обстановката, а също така е запознат и с функционалното състояние на всеки един от играчите.

Би трябвало да се проведе и заседание на изпълкома на БФС в следващата седмица (по всяка вероятност във вторник, 7-и юни), точно преди пътуването на делегацията за Гибралтар и въпросът с треньора да бъде обсъждан.

Сега за "лъвовете" предстоящите гостувания са на Гибралтар (9 юни) и Грузия (12 юни), където България би трябвало да се пребори за точки, ако иска да остане в битката за първото място. Постоянен селекционер пък ще се търси чак за мачовете през септември, когато кампанията в Лигата на Нациите завършва с домакинство на Гибралтар и гостуване на Република Северна Македония.

Спортни новини четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase