Снимка: архив, БГНЕС

Анкара обвини Гърция, че обучава терористи.

Атина защити суверенитета на островите в Егейско море, като получи подкрепа от френското председателство на Европейския съюз, предаде БНР.

Още по темата
"В Гърция няма военни бази за подготовка на терористи", отговори гръцкият министър по защита на гражданите Теодорикакос на турския вътрешен министър Сюлейман Сойлу.

"Анкара да престане с провокациите", реагираха от парламентарните партии.

Напрежението между двете съседни страни ескалира след изявление на турския президент Ердоган, че няма да преговаря с премиера Мицотакис.

Анкара настоява за демилитаризация на част от островите в Егейско море. Атина заяви, че "никой няма право да поставя под съмнение суверенитета на Гърция над островите".

Френският президент Макрон подкрепи гръцката страна.

Гръцкото министерство по миграция съобщи, че очаква "жарко лято" с мигрантски натиск от страна на Турция.
 

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 3 месеца

До евреин - Като гледам ти дори не си се научил да пишеш, но иначе имаш претенции, че си бил много умен хаха Да не си прекъснал образованието си в средата на 2-ри клас?

42

Анонимен

преди 3 месеца

До евреин - Хехе ... Аз съм бил в 92 държави и по-умни от българите не съм срещал... :) ... Също и по-големи измамници от такива като теб. Силно се надявам да не живееш в България, а ако живееш, да се ожениш за българка, за да те възпита малко. Явно и последното ти липсва... :)

41

евреин

преди 3 месеца

до el turqo по-прости от българите и турците няма, бил съм в 90 държави, турците поне са малко по-работливи от бъкгарите ама файда няма, иначе нямат акъл за 5 пари и едните и другите