Снимка: БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун изпрати поздравително послание до британската кралица Елизабет II, докато в Лондон започнаха тържествата по случай 70-годишнината от нейното пребиваване на трона, съобщиха от външното министерство на Пхенян.

Лондон и Пхенян установиха дипломатически отношения през 2000 г. и поддържат свои посолства, въпреки влошаването на отношенията на Северна Корея със Запада заради разработването на ядрени и други оръжия.

"Изпращам своите поздравления на Вас и Вашия народ по случай националния празник на Вашата страна, официалната годишнина от рождението на Ваше Величество", се казва в посланието на Ким до кралицата, което според външното министерство е изпратено вчера.

Британското посолство в Пхенян в момента е затворено поради строгите ограничения за влизане и излизане, наложени от Северна Корея в отговор на пандемията от коронавирус.

Миналата година официалната Корейска централна новинарска агенция на Пхенян съобщи, че кралица Елизабет е изпратила на Ким Чен Ун поздравително послание по повод годишнината от основаването на страната на 9 септември.

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 3 месеца

И ние го поздравяваме за поздрава.

11

Жива да не бях!

преди 3 месеца

Боже не вярвах че ще доживея този исторически миг!!! Ким Чен Ун поздрави кралица Елизабет II за платинения и юбилей, а Владимир Путин не я поздрави (и няма намерения да я поздрави)!!!Смятайте каква матрьошка е руският император!!!

10

Анонимен

преди 3 месеца

До 60 ако чакахме такива, като теб и светлото бъдеще на комунизма... още щеше да караш москвичии и да си бършешш г1зооо с вестник народно дело. Ама неостанахте вече... още 10 15г ... и всички ще сте при вожда си :))))