Снимка: БГНЕС

В процеса на първоначалните действия за изясняване на случая е установен и разпитан 24-годишен мъж, който дал обяснения, свързани с инцидента, обявиха от СДВР по повод екшъна на Околовръстното шосе в София. Става дума именно за футболсита на ЦСКА Георги Йомов.

"В столичната полиция продължава работата за изясняване на фактите и обстоятелствата около инцидент снощи на околовръстното шосе в София, в района на бензиностанция на разклона за кв. Бояна, откъдето към 22.25 часа е подаден сигнал за стрелба. На място незабавно са изпратени екипи на полиция и Бърза помощ.

Двама пострадали, с огнестрелни рани в областта на краката, са транспортирани в болнично заведение за оказване на медицинска помощ.

Още по темата
Продължават процесуално-следствените и оперативно-издирвателни действия в рамките на образуваното досъдебно производство", гласи още информацията от СДВР.

Часове наред полицията извършва изземвания и претърсвания в дома на футболиста.

Пред разследващите той е разказъл, че на бензиностацията е станал конфликт между брат му и група непознати. Впоследствие брат му се обадил на баща им, а след пристигането му той е произвел изстрели по двама души, припомня БГНЕС.

Простреляните са 26-годишният Марио Вълчев и 36-годишният Иван Петров. Вълчев е прострелян в двата крака, опериран е ,контактен и разпитан и освободен от болницта. А Петров е настанен във ВМА.

На местропроизшествието са намерени 3 гилзи и 1 патрон от 9мм пистолет.

Прегледани са камерите на бензиноатанцията. Полицията издирва братът и бащата на Георги Йомов. По случая е образувано досъдебно производство. Очаква се да стане ясно дали прокуратурата ще повдигне обвинение на футболиста на ЦСКА.

Засега от футболния клуб отказват коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase