Лудогорец спечели 11-ата шампионска титла на България след като в среща от 27-ия кръг разби Славия с 4:1, пишат от Gol.bg

Разградчани дадоха почивка на голяма част от титулярите си, като първо попадение заби Матиас Тисера, а първи мач като титуляр изигра Дани Групер. Бърнард Текпетей вкара два гола, а Славия върна един точен изстрел по-малко от четвърт час преди края на мача.

Тази титла е и най-рано спечелената през сезона, след като орлите триумфираха още преди 20-и април.

След равенството 0:0 между ЦСКА и Левски по-рано днес, Лудогорец се нуждаеше само от точка, за да триумфира за 11-и път като шампион на България. Но разградчани се развихриха, макар и с доста резерви и пред обидно малко публика.

Изходът от срещата беше решен в рамките на 9 минути в средата да първото полувреме. Най-напред необяснимо защо Гьоко Зайков тръгна да си подлага главата при центриране от корнер на Доминик Янков, след като имаше още поне трима негови съотборници.

Защитникът от Република Северна Македония си вкара автогол, но само след две минути Бърнард Текпетей вкара първия свой гол в тази среща, получавайки топката от ляво по атаката при доста разредена бяла отбрана.

Текпетей асистира за третото попадение в 22-ата минута, а за Тисера не беше проблем да вкара първия си гол с екипа на разградчани. До края на полувремето още на два пъти Лудогорец можеше да допълни мрежата на Светослав Вуцов. По-чистата ситуация беше пред Рик Джонатан, но Емил Виячки легна на шпагат и блокира удара.

Текпетей вкара за 4:0 девет минути след началото на второто полувреме, пробивайки от дясно. Той елиминира и вратаря Вуцов и от много малък ъгъл успя да прокара топката във вратата му.

Славия върна едно попадение в 78-ата минута чрез резервата Йон Бакеро. Испанският нападател беше изведен по прекрасен начин от Мартин Петков зад гърба на лудогорската отбрана. Той излезе сам срещу вратаря Серджио Пад и завърши безупречно.

В 83-ата минута Матиас Тисера също можеше да завърши мача с два гола, но след центриране от корнер не успя да пробие блестящия в този случай Светослав Вуцов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase