Снимка: БГНЕС

Бивш полицейски шеф е собственик и на внушителен автопарк  и на завидно имотно състояние. Според разследващи журналисти, той има и шофьорска книжка, която не било сигурно дали е придобита по законен начин, тъй като човекът имал и нарушено зрение.

Става въпрос за гл. инспектор Звезделин Колев, който работи в МВР и е началник на сектор "Охранителна полиция" в столичното Четвърто РПУ.

В момента Дирекция "Вътрешна сигурност" към МВР проверява шофьорската му книжка. "Работим по един случай за полицейски служител, който е заемал високи ръководни длъжности през годините. Получихме сигнал, че той е с нарушено зрение, в същото време има шофьорска книжка, която е и за С категория. В Дирекция "Вътрешна сигурност" е налична информация, по темата се извършва проверка. Самата проверка не е приключила. Като приключи проверката ще бъде запозната компетентната прокуратура, както и дисциплинарно наказващият орган с вземане на отношение по дисциплинарен ред". Това каза пред Нова тв старши комисар Георги Георгиев, който е директор на Дирекция "Вътрешна сигурност" към МВР.

Медицинското на полицейския служител,  което прилага през 2010 г. за подновяване на професионалната си шофьорска книжка, е подпечатано от офталмолог д-р Стефка Вълчинова, която отрича Колев а е неин пациент.

В съседен кабинет, където работи и д-р Христо Хринчев също отрича въпросният мъж да е бил преглеждан от него като също така показва, че името му в неговите документи фигурира, но печатът е друг. И трети лекар отрича да е преглеждава полицейския служител през 2021 г.

Звезделин Колев  е получавал много пъти отличия за заслуги. Кариерата му расте след 2016-а година, когато го повишават и става зам.-началник "Пътна полиция" в  СДВР. През 2019-а за два месеца е началник на отдел "Охранителна полиция" в ГДНП. След това до юли 2021 г. е началник отдел "Пътна полиция" в ГДНП. От миналата година Колев е началник сектор "Охранителна полиция" в 4 РПУ. Прави впечатление, че израстването в кариерата му се отразява добре на благополучието на семейство Колеви.

В имотния регистър има  няколко страници с имоти, свързани с имената на Колев и съпругата му. Те са собственици и съсобственик на 8 имота в София и околността, като 6 от тях са придобити от 2017 г. насам. В момента семейството живее в къща в Нови Искър

Колев притежава два апартамента и две паркоместа в един от най-бързо развиващите се с луксозно строителство квартали на София. Придобити са през 2017 и 2018 г. А през 2021 г. придобива идеални части на същото място. През 2021 г. Колев купува и два апартамента, намиращи се в централната част на София, в близост до МВР болница. Същата година става и съсобственик на имот в съседство на къщата, в която живее в Нови Искър. Разбираме също, че е собственик и на апартамент в Обеля. В справката е посочено също, че през годините продава и няколко апартамента в кварталите Обеля, Надежда и Хаджи Димитър.

В началото на миналия месец Колев се сдоби с още един луксозен автомобил. Той е с  временни номера, а няколко дни по-късно те са сменени.

Дали заради теч на информация, че дирекция "Вътрешна сигурност"  го проверява, или причината е друга, но от няколко дни Колев идва с метрото на работа. Автомобилите не са и паркирани пред дома му в Нови Искър, допълват от Нова тв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase