Снимка: архив, БГНЕС

Платформите на Meta ще позволят на потребителите на Facebook и Instagram в някои държави да отправят призиви за насилие срещу руснаци и руски войници в контекста на нашествието в Украйна, става ясно от вътрешна кореспонденция, видяна от Ройтерс.

Още по темата
Това е временна промяна в политиката по отношение на речта на омраза.

Компанията за социални медии разрешава временно и някои постове в Русия, Украйна и Полша, в които се призовава за смъртта на руския президент Владимир Путин и на беларуския президент Александър Лукашенко, става ясно от поредица от вътрешни имейли до модераторите на съдържание в Европа.

Миналата седмица Русия обяви, че забранява Facebook в страната в отговор на ограничения на достъпа до руски медии в платформата.

Вътрешните имейли показват освен това, че ще се разрешава да бъде хвален десният украински батальон „Азов“, което обикновено е забранено.

Говорителят на Мета Джо Озбърн преди това беше казал, че за момента компанията прави малко изключение за похвали на „Азов“ в контекста на участието му защитата на Украйна и на ролята му като част от Украинската национална гвардия.
/БТА/
 

Коментари Напиши коментар

Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.