Снимка: Lap.bg

Лекарят на Славия Дениз Йълмаз коментира тежкия инцидент с вратаря на отбора Георги Петков и още по-шокиращата гледка как вратата на линейката, изпратена да дежури на стадион "Славия" за евентуален инцидент, не се отвори дълго време, а за да стане това бяха нужни шутове и ритници.

Именно лекарят на Славия първи се притече на помощ на вратаря на "белите" Георги Петков, който си глътна езика след сблъсък с Жорди Кайседо от ЦСКА в края на първото полувреме на мача. Откарването на стража в болница се забави с цели 8 минути, тъй като задната врата на линейката на стадиона не се отвори.

"Като казах на шофьора на линейката, че трябва да го изпратим в болницата, той ми каза: „Вратата не ми се отваря!“. Аз го питах: "Как не ти се отваря? Това не е сериозно, защото трябва по най-бързия начин да действаме и да го изпратим в болницата. "Просто бях шокиран! Ако имаше и същия случай и с Кайседо, не знам втората линейка как щяхме да реагираме, как да го изпратим, защото първата не ни стига, не е нормална. Не знам при втори случай какво щеше да се случи", заяви медикът пред bTV.

Още по темата
Той призна, че за първи път му се случва подобен казус с линейка.

"Като съм бил и в други държави, също действаме по най-бързия начин. Там линейките са на много високо ниво. В тези случаи трябва веднага, по най-бързия начин да изпратим човека или пациента до болницата, за да могат там да го стабилизират. Тук, като сме на терена, нямаме тази апаратура, която в болницата я имат", добави той.

Лекарят разказа и още подробности за инцидента с 45-годишният страж, който е рекордьор в родния елит като най-възрастен състезател.

"Първоначално беше неадекватен. Веднага го питах: "Къде сме? Какъв е резултатът? С кой играем?" Като ми отговори и на трите въпроса с "Не знам!" реших да извикам линейката и да го изпратим в болницата".

Въпреки тежката ситуация, в момента състоянието на Петков е стабилно, а прегледите са показали, че няма допълнителни проблеми.

"С дежурния лекар се чухме и сутринта имах още един разговор. Добре е, има само леки болки в тила. До 1-2 дена ще го изпишат. На себе си е, говори, обаче е доста от кадрите му се губят. Веднага са му направили рентген, скенер, кръвни изследвания. Слава Богу, всичко е наред!".

Според Йълмъз, Петков ще може да се върне на терена след инцидента. Той очаква вратарят да поднови тренировки след 2 седмици.

Този сезон 45-годишният бивш национал е резерва на младия си колега Светослав Вуцов, който вече достигна и до националния отбор.

Как реагира босът на Славия Венци Стефанов на случилото се четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase