Снимка: БГНЕС
Русия и Китай излязоха с обща позиция, в която критикуват "негативното влияние на САЩ в Европа и азиатско-тихоокеанския регион" и се противопоставят на "нататъшното разширяване на НАТО". Това стана след днешната среща между президентите на двете страни Владимир Путин и Си Цзинпин, съобщи БГНЕС. 
 
Двамата се срещнаха в Пекин преди днешната церемония по откриването на Зимните олимпийски игри в китайската столица.
 
В съвместния документ двете държави призовават НАТО "да се откаже от подходите на действие от времето на Студената война" и изразяват сериозно притеснение от отбранителния алианс между Австралия, Великобритания и САЩ.
Още по темата
"Вашингтон има негативно въздействие върху стабилността и мира в азиатско-тихоокеанския регион", се допълва в позицията.
 
Говорителят на Путин Дмитрий Песков заяви, че на САЩ не може да се вярва по отношение на напрежението по границата между Русия и Украйна. 
 
"Бих препоръчал по тези въпроси да не се вярва на Държавния департамент", каза Песков във връзка с твърдението на американското разузнаване, че Русия планира да изфабрикува нападение от страна на Украйна, за да си създаде повод на свой ред да нападне своята съседка. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase