Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на здравеопазването на Гърция Танос Плеврис заяви, че неваксинираните медици, които сега са в неплатен отпуск, ще бъдат уволнявани, ако не си поставят ваксина до края на март.

Отново се покачи броят на новозаразените с Covid-19 в Гърция и за ден достигна почти 20 000. Властите отхвърлят всякаква възможност за облекчаване на още мерки, предаде БНР.

При 119 смъртни случаи на ден е невъзможно дори да се коментира облекчаване на част от мерките, смятат лекарите от Съвета за контрол на пандемията. Половината от починалите са на възраст над 80 години и с придружаващи заболявания, уточняват ситуацията медиците от болниците.

Отново се повишава броят на заразените сред децата, но те прекарват вируса по-леко.

Активна е кампанията за ваксиниране на малките деца, като имунизацията се извършва само от педиатри. Заедно със специализираните центрове за детска имунизация здравните валсти позволиха от днес частните педиатри да ваксинират, както в кабинетите си, така и по домовете на децата, за да не се стресират в непозната обстановка.

Лекари настояват да се затегнат мерките в университетите, защото от първите дни на изпитната сесия са се увеличили заразените студенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase