Снимка: БГНЕС

До този момент за аферата за парите на АМ "Хемус" засега има само един обвиняем - Борислав Колев. Какъв е пътя на "кухите" фирми, през които се твърди, че са минавали парите, разказва Камен.

Той и жена му Нина Тодоринова са обезпокоени преди няколко седмици, след като пристига ГДБОП, за да ги отведат на разпит. Каква е причината - не им казват, но загатват. "Казаха ни: "За фирма "Виндор Монтана". Аз си казах, че сигурно е нещо за Боби", разказва Камен Иванов.

С единствения обвиняем в разследването за "Хемус" - Борислав Колев, Камен се познава от около 7-8 години. И тогава, и сега Камен се занимава със строителство на частно. Колев пък му се представил като данъчен, но и му казал, че може да му намира работа в сферата на строителството.

"Един вид ми е бил като шеф по пътищата. Работил съм с него в Козлодуй за Околовръстното шосе. Интересуваше ме единствено да работя и да мога да си прехранвам семейството", добавя Иванов.

Преди две години Борислав отново потърсил Камен. Този път с ново предложение - да прехвърлят фирма на името на жена му.

Още по темата

"Тя не е направена от нас. Тя е на някой си, но фирмата  е чиста. Така ми обясни. Нищо не сме давали като капитал. С това се е разправял Боби. Така говорихме с него, че като прехвърлим фирмата, жена ми трябва да ходи и да подписва договорите и аз му казах, че няма как да стане. Жена ми да не е бизнесменка", казва още Иванов.

Тогава Борислав намерил решение - жената на Камен да подпише пълномощно на друг човек, за да се разпорежда от името на фирма "Виндор Монтана" ЕООД. "За да може този човек да подписва договорите. Не познавам този човек. Не сме го виждали. Даже като отидохме в Монтана на гарата и се чудихме кой е този човек. Четем в интернет, че е изтеглил 18-19 млн.", обяснява пред Нова тв Камен Иванов.

"Не сме откривали банкови сметки. Никога не сме ходили в банка", добавя той.

До идването на ГДБОП в дома им, Камен твърди, че не подозирал нищо, защото при прехвърлянето Борислав му обещал, че ще му намери работа по строителството на "Хемус". Камен щял да може да води и свои работници, от които да печели. И това се случило.

"Бях пратил мои приятели и получавах комисионна. За участъка Мездра - Ребърково. Мислех, че тези пари са за тази магистрала. Надницата беше 55 лв., на момчетата им казах - 50 за вас 5 за мен", разказва Иванов.

Парите на работниците и печалбата на Камен се плащали от Борислав, твърди той. Относно милионите – и до днес мъжът на собственичката на фирма, през която се твърди, че са минали милиони, не може да си обясни как обвиняемият е попаднал в схемата.

"Едва ли са при него тези пари. Боби е подложка на някой си. Не на някои си", добавя той.

Сега Камен твърди, че се притеснява, защото, казва той - бил без вина виновен и то за милиони.

До момента по разследването са разпитани десетки свидетели, а обвиняем е Борислав Колев. Преди ден брат му заяви, че той не е крайният получател на милионите. Имена пред медиите на каза, но пък се срещна с главния прокурор и вътрешния министър, пред които, казват те, е бил по-конкретен. Ще има ли нови арести и обвинения и ще се разплете ли цялата схема - тепърва ще става ясно.

Коментари Напиши коментар

106

Теди

преди 6 месеца

ЕХ МАР ТИНА - СА СИ ТАТУИРАЛИ ВСИЧКИТЕ ЗАТВОРНИЦИ...

105

toti

преди 6 месеца

Ако кокошката е заровена мътва,няма как да измъти яйцето и тука е така !!!

104

то е ясно

преди 6 месеца

Следите водят към Мая Манолова и отровното трио. Но това не е изгодно на Бойко Рашков и затова той отиде да увери бушона че за него е най-добре да мълчи. Всички погледи са насочени към Румен Радев.