Снимка: БГНЕС

Диего Марадона, дългогодишното сърце и душа на аржентинския футбол, очевидно е погребан без едно от тези неща. След смъртта му през ноември 2020 г. футболната звезда е била погребана без сърцето си, според нова книга за здравето му, написана от аржентински лекар и журналист.

В книгата си Нелсън Кастро твърди, че сърцето на Марадона е било премахнато преди погребението му, за да попречи на футболните фенове да нападнат гроба му и да го откраднат.

Кастро се появи по аржентинската телевизия, за да популяризира книгата тази седмица – La salud de Diego: la verdadera historia (Здравето на Диего: Истинската история) – и направи изумителното твърдение за предполагаем план за кражбана на сърцето на Марадона.

"Имаше група от фенове на отбора на Gimnasia y Esgrima La Plata, които планираха да разровят гроба и да извадят сърцето му",  заяви Кастро. "Беше установено, че това ще се случи, така че сърцето му беше отстранено."

Той каза, че освен да спаси сърцето на Марадона от ограбване, също така е много важно то да се изследва, за да се установи причината за смъртта му. Той не даде допълнителна информация за планираните набези на крадците по време на интервюто.

След една от най-впечатляващите футболни кариери в историята, Марадона премина към треньорство на аржентинския национален отбор и други клубове в Аржентина и чужбина. Последният отбор, който Марадона тренира, бе Gimnasia y Esgrima La Plata, чиито фенове според съобщенията, са планирали да откраднат сърцето му.

Но славната футболна кариера на Марадона беше потънала в скандали, а проблемите му със злоупотребите му с различни вещества са добре документирани.

"Други щяха да умрат много преди това", казва Кастро. "За съжаление той имаше компонент на пристрастяване към всичко, което беше разрушително за него. Марадона беше пристрастен към всичко."

Авторът разказва ярки подробности за сърцето на Марадона в интервюто, като твърди, че то тежи половин килограм - почти два пъти повече от типичното мъжко сърце.

"Въпреки че имаше сърце на спортист, което е голямо сърце, то беше голямо заради нещо друго. Не само защото беше спортист, но и заради сърдечната недостатъчност, която имаше", обяснява той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase