Снимка: БГНЕС

Министерството на здравеопазването проверява видинската болница след появата на клип със смущаващи кадри от COVID отделението й.

Видеото се появи в социалните мрежи и показва гол възрастен мъж в коридорите на отделението.
В една от стаите на същото отделение е сниман и друг полугол мъж. А докато снима, авторът на видеото призовава персонала с викове.

"Този клип е провокативен. Пълно нарушение на всички правила! Авторът на клипа е използвал момента, когато Ковид болен е изведен от структурата и абсолютно неправомерно е проникнал в тази структура", посочи д-р Томов.

От ръководството на болницата са сезирали прокуратурата за неправомерно проникване и снимане в Ковид отделението, предаде Bulgaria ON AIR.

Междувременно част от персонала на болницата започна гладна стачка. Така санитарите изразяват недоволството си от неправомерното разпределение на средствата за работа на първа линия в условията на пандемия.

Сашка Копчева е първата, която от днес започва да гладува в знак на протест.

"Ще издържим докрай, няма да се предадем, докато ръководството не подаде оставка и по методика не ни върне парите, които ни взе", настоя тя.

От ръководството на болницата заявиха, че парите за работа с Ковид пациенти били раздадени на всички, които фигурирали в списъците.

"Ръководството на МБАЛ "Света Петка" не знае да са искани такива пари. Заставам категорично зад началника на Спешно приемно отделение и старшата сестра, които са добри професионалисти", коментира заместник-директорът на МБАЛ "Света Петка" д-р Богдан Томов.

Докато се опитва да тушира напрежението в лечебното заведение, пред ръководството му се появи друг проблем: скандално видео от Ковид отделението на болницата предизвика множество негативни коментари.


 

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 2 месеца

Ръководител съм на малко здравно заведение. Персоналът трябва редовно, изненадващо да се наблюдава, проверява и проучва. Хората нямат морал, отговорност, съвест, трудолюбие, съчувствие, особено към болен или беззащитен. Здрав контрол на трудовата и човешката дисциплина и отговорност. Никой не му се работи качествено, но всеки иска много пари с минимални усилия. Здравните завед. трябва да са с видео наблюдение и да се плаща на всеки работещ индивидуално за дейности - според броя и качеството.

33

фашисти

преди 2 месеца

Лекари търгаши и убийци в бг

32

Анонимен

преди 2 месеца

е остана и да сте учудени от високата смъртност, нито се интересуват от хората нито ги лекуват, прав е бил оня от линейката дето викал - връщайтеме вкъщи да умра на спокойствие