Снимка: Bulgaria ON AIR

Има задържан за хванатия метамфетамин на летище София. Наркотикът бил скрит в 30 кашона с общо 450 бутилки в карго пратка от Мексико.

Агенция "Митници" и Софийската градска прокуратура изнесоха подробности по случая със задържаното огромно количество метамфетамин на Летище София, съобщи Bulgaria ON AIR.

На 28 октомври на ГКПП "Аерогара София" пристига карго пратка от Мексико с два вида продукти. Товарът е селектиран за митническа проверка, при която митническите служители откриват 30 кашона с по 15 бутилки - общо 450 бутилки с кафява течност.

Още по темата


При извършените тестове съдържанието в тях дава положителен резултат за метамфетамин. Извършени са претърсвания, иззети са документи, мобилни телефони и други веществени доказателства.

По цени на съдопроизводството стойността на иззетия метамфетамин е около 11 млн. лева.

"Стойността на този етап е трудно да се прогнозира, но по цени на съдопроизводството е около 11 млн. лева, а на черния пазар може да достигне над 35 милиона, 40 милиона дори, докато в ЕС са доста по-различни цените. Колегите, които извършват проверките и анализа на риска, са изключително опитни. Специално този екип е открил повече от 150 пратки с наркотични вещества по този начин", обясни Стефан Бакалов от Агенция "Митници".

След проведени оперативно-издирвателни действия е установен получателят на пратката - М.Д. Той е привлечен като обвиняем за това, че в съучастие като извършител с неустановеното по делото лице е пренесъл през границата на страната, без надлежно разрешение, високорисково наркотично вещество – около 450 литра метамфетамин.

С постановление на прокурор от СГП М.Д. е задържан за срок до 72 часа. По искане на СГП състав на Софийския градски съд е взел постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.

Наказанието, което предвижда законът за престъплението, за което М.Д. е привлечен към наказателна отговорност, е от 10 до 15 години лишаване от свобода и глоба от 100 000 до 200 000 лв. Целта на разследването е да изясни всички участници в трафика, обясни Иван Кочиев от прокуратурата.

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 6 месеца

На Дундуков 2 има камион с памперси - защо ли