Снимка: БГНЕС

Двама граждани на Република Северна Македония са задържани за кражби на парични суми, съхранявани във връхните дрехи на посетители в заведения в Бургас, оставени без надзор на закачалки или столове. Това съобщиха от Областната дирекция /ОД/ на МВР в морския град.

Двамата мъже са на 50 и 54 години.

Чужденците влизали в заведенията под предлог, че са клиенти, разглеждали внимателно менюто или водели разговори със сервитьорите, след което ставали и докато вземали собствените си връхни дрехи от закачалки, обирали пари от дрехите на другите посетители.

По тази схема е извършена кражба на сумата от 500 долара, 300 лева и 200 египетски паунда, собственост на 33-годишен софиянец, обясни говорителят на полицията в Бургас Цветелина Рандева.

Македонците прилагали и втора схема, посредством която в друго бургаско заведение, разположено в комплекса "Лазур", седнали в близост до масата на набелязаната жертва, чието сако било наметнато върху облегалката на стол. Използвайки моментното разсейване и липсата на надзор, те успели да вземат от сакото на клиента 240 лева и 195 евро.

След двете кражби гражданите на Северна Македония отпътували за София, за да прикрият следите си, но в резултат на бързите полицейски действия, предприети от служители на отдела "Криминална полиция" при ОД на МВР - Бургас, Второ и Пето Районно управление - Бургас и със съдействието на столични полицейски служители, двамата извършители са задържани в София заедно с автомобила им "Ауди А 8", със софийска регистрация.

Македонците са задържани за срок от едно денонощие, като цялостното документиране на престъпната им дейност продължава под прякото наблюдение и ръководство на Районна прокуратура - Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase