Снимка: БГНЕС

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов сподели, че оценява на прилично ниво работата си начело на централата за последните 16 години, поставяйки се оценка "5" по шестобалната система.

Както е известно бившият вратар е един претендент за нов мандат на извънредния конгрес за избор на ново ръководство на централата на 12 октомври. Там той ще спори с още петима кандидати за неговия стол в БФС.

“За последните 16 години си давам пет по шестобалната система. За прозрачност си давам 6. В българския футбол няма корупция - давам си 6 и по тази линия“, заяви Михайлов пред bTV.

“Не ми хареса мача с Литва вчера, но има и такива двубои. Отборът е млад, треньорът е млад. Момчетата трябва в битката да се развиват. Неприятна загуба, но и това го има във футбола. Не е приятно да гледаш такъв мач, но работата на БФС е да подсигури условията за подготовка. Чакаме след тези големи поколения, които имахме преди, да има промяна и да се сглоби отбор, с който да имаме успехи”, заяви Михайлов.

Още по темата

“Имаше момент, в който съм си казвал “стига толкова” - и аз го усетих, и с външна помощ си подадох оставката преди година и половина. Видях през това време грешките си и видях, че мога да помогна на футбола. Хората, които ще бъдат в залата на конгреса, знаят какво сме направили. От другата страна виждаме агресивно поведение - говори се навсякъде, че трябва промяна. Но дали е за по-добро или е стани да седна?”.

По думите му за да се свика извънреден конгрес са нужни 1/3 от клубовете да го поискат.

"35 от внесените не бяха редовни за конгреса и съответно не свикахме този, а редовен за март месец. Съдът постанови друго и ние направихме всичко възможно, за да организираме конгреса. 531 клуба имат право на глас, а 508 са излъчили кандидати. Винаги урните са били в залата. Хората така са гласували, че да печеля много", разказа той.

“Делегатите си избират комисии, които броят гласовете, така че няма как да има манипулации. Досега няма обжалване на конгрес от нито един делегат”. Това, че предния път Любослав Пенев бе отвън бе решение на конгреса. Сега кандидатите ще бъдат в залата, но изказванията ще са след конгреса. В дневния ред няма дискусия за бъдеща програма, бюджет. Убеждаваме хората да гласуват за нас с това какво сме направили и какво не сме направили. От програмата, която е представена 2018 е изпълнено над 100%”.

“Уставът на БФС не е направен за Боби Михайлов, а се решава на конгреса. Ако се реши, че трябва да е два или три мандата, ще има промяна. Аз не се връщам като самоцел, а за да има спокойствие във футбола, а не спор и подобно държание с вадене на компромати между колеги”. Не работя без пари, но е за доста по-малко от някои треньори. Заплатата е това, което е гласувал изпълкомът”, отговори той на въпрос какви пари получава.

Още за спорт четете - Gol.bg
 

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 7 месеца

*** прав е перуката, то черното тото, купените мачове и прането на пари, не са баш корупция.

38

Спеца

преди 7 месеца

Тоя пияница е нагъл като Бойко Борисов ,но Бойко ще го издухаме ,а тоя е непоклатим!Не могат да го изгонят ,защото над 500 кпуба на книга , ще гласуват за него срещу скромни възнаграждения!БФС си е една мафия като ГЕРБ!

37

Фризьор

преди 7 месеца

Ах да му имам перуката на този хубавец.....i love you.16