Снимка: архив, БГНЕС

Освободиха от ареста Венцислав Дамянов от Световрачене, по прякор Венци Боксьора. Причината е, че съдът не може да постанови нова мярка, защото все още е в сила предходната - домашен арест, предаде БНТ.

Така Венци Боксьора остава под домашен арест.

Още по темата

Преди около две седмици Венцислав Дамянов беше пуснат под домашен арест, но след това в сряда вечер отново беше задържан при специализирана акция на СДВР в Световрачене. Първоначално беше арестуван за 24 часа, като след това прокуратурата поиска задържане за 72 часа. Обвиняемият обаче беше пуснат, защото след като е под домашен арест, в момента не е опасен за обществото.

Прокурорът по делото поиска най-тежката мярка задържане под стража. Пред районния съд той каза, че са разпитани свидетели, които са разказвали за хулиганските действия на обвиняемия. 12 са разпитаните до момента свидетели, някои са криминално проявени. Те са дали сведения за нападения, които са изцяло инициирани от обвиняемия. След като ги набиел, той дори искал те да работят за него. Затова пострадалите са силно притеснени, защото близки на Боксьора ги карали освен това да оттеглят жалбите си и ги заплашвали със саморазправа.

Защитата от своя страна поиска съдът да не уважи поискана мярка за задържане под стража и каза, че Венцислав е изпълнявал стриктно мярката домашен арест и не е излизал навън, както твърдят местните жители, а полицията искала да извади дивиденти от случая.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase