Снимка: Pixabay

Марк Зукърбърг, създателят на Facebook, направи официално съобщение, за да съобщи на потребителите, че Facebook, Instagram, WhatsApp и Messenger отново започват да работят, пише БГНЕС.

"Facebook, Instagram, WhatsApp и Messenger са отново онлайн. Извинявам се за днешното прекъсване: Знам колко разчитате на нашите услуги, за да поддържате връзка с хората, които обичате", написа Зукърбърг във Facebook.
 
Facebook, Instagram, WhatsApp, както и редица други приложения, собственост на компанията, бяха недостъпни за потребителите в продължение на почти седем часа в понеделник. Според предварителните данни, причината за срива са грешки в актуализацията на софтуера.
 
Марк Зукърбърг загуби 6,6 милиарда долара и падна на шесто място в списъка на най-богатите хора в света заради глобалните смущения в социалните мрежи и услуги. Това сочи класацията на Forbes в реално време.

Според брояча на Forbes състоянието на Зукърбърг е спаднало с 5,4%, или 6,6 млрд. долара, до 116,1 млрд. долара.

Така шефът на Facebook загуби петото място в списъка на най-богатите хора, а на него се възкачи съоснователя на софтуерния гигант Oracle - Лари Елисън, чието богатство възлиза на 117,8 милиарда долара.

Междувременно говорителят на Белия Дом Джен Псаки съобщи, че "Белият дом следи изкъсо ситуацията със сривовете на социалните мрежи".

 

Коментари Напиши коментар

27

Gogo

преди 1 година

Ще се извиня,я! Не мога да постна новите снимки от wc-то.

26

До 16

преди 1 година

Айде айде знаем ги тия с cyber security-тоСрещнах един такъв пред спирката на метрото имахме среща тъй като бе купил нещо от мен в eBay в Лондон..и той кат тебе веднага да се хвали че бил it security към банка ...плащали му 300 паунда на ден за една седмица за да подобрят системата на банката..но си призна че хал хабер си няма от нищо...просто инсталирали новите антивирусни и ъпдейт на firewall-те...и се чудеше как го търпят във фирмата..но каза че ще си взема парите докато го уволнят

25

Анонимен

преди 1 година

"състоянието на Зукърбърг е спаднало с 5,4%, или 6,6 млрд. долара, до 116,1 млрд. долара" - COOL :)))