Снимка: Pixabay

Марк Зукърбърг, създателят на Facebook, направи официално съобщение, за да съобщи на потребителите, че Facebook, Instagram, WhatsApp и Messenger отново започват да работят, пише БГНЕС.

"Facebook, Instagram, WhatsApp и Messenger са отново онлайн. Извинявам се за днешното прекъсване: Знам колко разчитате на нашите услуги, за да поддържате връзка с хората, които обичате", написа Зукърбърг във Facebook.
 
Facebook, Instagram, WhatsApp, както и редица други приложения, собственост на компанията, бяха недостъпни за потребителите в продължение на почти седем часа в понеделник. Според предварителните данни, причината за срива са грешки в актуализацията на софтуера.
 
Марк Зукърбърг загуби 6,6 милиарда долара и падна на шесто място в списъка на най-богатите хора в света заради глобалните смущения в социалните мрежи и услуги. Това сочи класацията на Forbes в реално време.

Според брояча на Forbes състоянието на Зукърбърг е спаднало с 5,4%, или 6,6 млрд. долара, до 116,1 млрд. долара.

Така шефът на Facebook загуби петото място в списъка на най-богатите хора, а на него се възкачи съоснователя на софтуерния гигант Oracle - Лари Елисън, чието богатство възлиза на 117,8 милиарда долара.

Междувременно говорителят на Белия Дом Джен Псаки съобщи, че "Белият дом следи изкъсо ситуацията със сривовете на социалните мрежи".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase